marți, 14 iulie 2015

Teen Summer Love - 5 cărți pe care să le citești vara asta



   Anul școlar s-a terminat și știu că mulți dintre voi sunteți în vacanță. Bravo vouă, căci cei mai ghinioniști sunt la muncă (adică eu). Cu bune, cu rele, vara e totuși un anotimp frumos de care trebuie să ne bucurăm pe cât posibil. Indiferent de planurile noastre de vacanță nu putem exclude cărțile. Fie că suntem la mare, la munte, pe marginea unui lac sau pur și simplu ne relaxam pe șezlong în curte, parcă limonada aia rece nu alunecă pe gât fără o carte bună. Astăzi m-am gândit să vă recomand 5 cărți ce ar merge perfect sezonul acesta. 




   Alegerea (Kiera Cass) - Vara asta se poartă iubirile ca-n povești, cu prinți ce și caută alesele printre fetele simple, așa mai din popor. Triunghiurile amoroase încă rămân la modă și în 2015, iar dacă plasezi totul într-un viitor ușor distopic te alegi cu cea mai bună combinație. Mărturisesc că am citit doar primul volum din această serie, l-am citit anul trecut pe plajă la mare, deci vă garantez că e o carte de vacanță, ușoară, puțin siropoasă, dar care o să vă încânte. Sper ca cei de la Leda să traducă cât mai repede și restul volumelor și să nu lase seria incompletă.

Descriere:

Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenușărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. Pentru America Singer, să fie Aleasă e însă un adevărat coşmar, căci asta înseamnă să îşi părăsească familia şi pe omul iubit, pe Aspen, cel care face parte dintr-o castă inferioară. Numai că, uneori, realitatea depăşeşte aşteptările şi, atunci când eroina noastră descoperă că Aspen o înşală şi că prinţul Maxon nu e, nici pe departe, snobul îngâmfat care i se păruse, totul se schimbă şi romantismul începe să plutească în aer.


   Ultima vrăjitoare din Transilvania (Anna Vary) - Vrei o vacanță plină de mister, legende și magie autohtonă? Nimic mai simplu. Nu trebuie să cauți după cărți fantasy străine căci avem noi proprii noștri creatori de magie literară aici în țară, iar Anna Var... adică... Cristina Nemerovschi, a creat trilogia perfectă pentru orice iubitor de cărți cu vrăjitoare. Drept e că momentan sunt pe piață doar primele 2 volume, dar sunt convinsă că vor captiva și intriga. Grijă mare totuși! Cărțile astea dau dependență și nu e recomandat să le citiți când stați la plajă. Nu de alta, dar poate pierdeți noțiune timpului și vă alegeți cu arsuri.

Descriere:

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.


   Sub aceeași stea (John Green) - poveștile de dragoste se nasc în toate locurile și sub toate formele. Problema e că nu toate au un final fericit. Mai important e să lăsăm fericirea să ne găsească și să nu ne ascundem de ea. Un roman scris clar pentru adolescenți, dar asta nu înseamnă că nu îl poți citi la orice vârstă. O alegere numai bună pentru zilele ploioase de vară, merge perfect cu o cutie mare de înghețată și o cutie și mai mare de șervețele.

Descriere: 

Fără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria? Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală". Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.


   Alter.ego (Ana Mănescu) - Pentru că acesta e anotimpul ce îmi aduce aminte de adolescență, de iubirile pătimașe din tinerețe și de nebuniile ce le făceam pe atunci, e musai să vă recomand cartea asta. E completarea perfectă pentru o după-amiază caldă de vară. Ana Mănescu îți pune toate emoțiile la încercare în cartea asta. Ai să treci prin toate stările posibile, doar pentru a te elibera la sfârșit de toate lucrurile negative și a realiza că fericirea îți poate bate la ușă când te aștepți mai puțin.

Descriere: 

Numele meu este Sonnja. Sunt vicioasă, singură, răzvrătită şi mizerabilă.

Noi vom schimba lumea. Suntem cei care vibrează. Stârnim valuri, uragane şi cutremure, dar merită. Sau cel puţin asta am crezut toţi la început.

Printre cărţi, tripuri, flashback-uri, eşecuri, iluzii, idealuri, ţigări, vin, iarbă, un fort din cuburi de zahăr impregnate cu acid, metamorfoze, felinare care dansează, Muzica goală, fluturi, uragane, sex, dragoste, prietenie şi artă, mesajul este simplu: păstrează-ţi esenţa şi iubeşte. În ordinea asta.


   Destine la limită (Katie McGarry) - O carte despre doi adolescenți ce au de înfruntat proprii demoni, se simt pierduți și încearcă să revină pe făgaș normal. Să nu vă pară rău de ei, căci în rătăcirea lor se găsesc unul pe celălalt și trăiesc o iubire frumoasă. Nu e o carte prea complexă, e o lectură ușoară ce o puteți citi pe șezlong la piscină sau pe tren în drum spre mare. 

Descriere:
Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seara în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fată populară, cu un iubit sportiv, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase” pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seara aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea ca totul să revină la normal.

Dar când Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, îmbrăcat cu geaca lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţa ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi ca ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.

Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.


   Sper că v-am făcut ușor curioși de aceste cinci romane. Eu le consider perfecte pentru acest sezon așa că le recomand cu drag, poate citind mai uităm și noi de căldură și de nebunia din ultimele zile. Astea sunt recomandările mele. Dar voi? Voi ce îmi recomandați să citesc vara asta?


12 comentarii:

  1. Iar mă oftic. Am citit Alter. ego și sub aceeași stea. Celelalte mă încântă, dar nu le am.

    RăspundețiȘtergere
  2. Destine la limita e supeeeerbaa ♥♥♥ Multumesc pt ea. Abia astept sa citesc continuarea. Apropo, stii ca in august e Sf Alexandru/a? :))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Zilele Amantilor și Nopțile Amantilor! Dacă nu ai mai ras demult cu poftă, atunci e cazul să le citești! Un triunghi amoros nevastă - soț - amantă, și poveștile prin care trec, narat in viziunea fiecăruia dintre ei... Da dependenta! Enjoy it!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat să precizez, foarte important, autorul Hihihi... Corina Ozon!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am citit pe amândouă ^_^ http://lavinia-calina.blogspot.ro/2015/06/zilele-si-noptile-amantilor-corina-ozon.html

      Ștergere
  5. Din cele 5 carti recomandate de tine am citit doar Sub Acceasi Stea si Alegerea.Mi-ar placea sa citesc si Ultima Vrajitoare din Transilvania si Alter.Ego.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa iti placa, sunt genuri diferite dar le recomand cu draga inima :)

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc pentru ca ai scris o carte minunata. ^_^

      Ștergere