joi, 23 iulie 2015

New Books #5

   Mi-am impus după Bookfest să nu mai cumpăr o perioadă cărți și hai să zicem că am reușit. Mai mult sau mai puțin, căci Universul le așează pe toate în așa fel încât să nu rămân eu fără cărți noi prea mult timp. Azi e prima comadă pe care am făcut-o după o lună jumate. Da, am rezistat atât... da, și eu mă minunez! Probabil și lipsa de timp și-a spus cuvântul, căci nu am mai stat zilnic să urmăresc promoțiile și să analizez ofertele, iar mesajele cu oferte venite fie pe e-mail, fie pe telefon, le-am șters fără să clipesc. Totuși, acum 2 zile nu am mai rezistat și am comandat două cărți, pe restu le-am adunat între timp.



   Hai să o luăm cu începutul. Nu știu cum, dar imediat după ce am ajuns de la Bookfest am realiza că am uitat să achiziționez o carte așa că am comandat-o atunci, dar cum nu am mai făcut vreo postare pe blog care să includă cărțile noi am să o prezint acum. E vorba de Memoriile Domnului Roșu de Celestin Cheran, un volum de proză scurtă.

Descriere: „Cu o savuroasă atenție pentru detalii și cu un ochi bine format pentru toate derapajele sufletești, Celestin Cheran ne prinde într-o lume a absurdului apropiat, cald, straniu și uneori obsesiv. Lumea din Memoriile Domnului Roșu ar putea fi chiar povestea ta, dacă într-o zi vei face acel pas mic care desparte realitatea de vis și dorința de teamă. Fantasticul plin de substanță din povestiri vorbește de fapt despre tot ceea ce este omul, atunci când își lasă privirea să treacă dincolo de masca prescrisă de societate. O atmosferă captivantă și o galerie de personaje greu de uitat fac din acest volum o experiență completă.“ (Cristina Nemerovschi)

„Povestirile lui Celestin Cheran sunt scurte, dar cuprinzătoare – păstrează în ele toată logica, mecanica și întregul arsenal al fantasticului și al absurdului. Personajele sale trăiesc între lumi la fel de firesc cum trăim noi într-a noastră, iar lumile sale infuzează una într-alta, fantasticul alienând realul, realul alterând fantasticul. Pentru iubitorii de fantastic, volumul de debut al lui Celestin Cheran poate fi o mare bucurie. Un debut aproape ireproșabil.” (Fravius Ardelean / A.R. Deleanu)



 La începutul verii am primit Al cincilea val (Rick Yancey), o carte pe care mi-o doream de ceva vreme să o citesc, dar nu am ajuns încă la ea. Sper să o citesc curând căci e luată cu împrumut de la Alexandra și probabil o vrea înapoi... probabil! :))


Descriere: O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic. 

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.
Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.


   Tot cu împrumut am primit și de la Milly o carte... cam roz, dar cine sunt eu să judec cartea după copertă. Nu am ajuns să o citesc, dar am să revin cu o părere când  voi face.


Descriere: Pe urmele lui Harry Winston este povestea a trei tinere prietene, Emmy, Leigh si Adriana. Emmy era cit pe ce sa primeasca inelul de logodna, dar a fost parasita de iubitul ei pentru o mai tinara instructoare de sport. Leigh e pe cale sa devina senior editor si sa se marite cu barbatul ideal. Insa cind il intilneste pe Jesse Chapman, un enfant terrible al lumii literare, Leigh incepe sa observe fisurile din viata ei, pe care o credea perfecta. Adriana e fiica superba a unui renumit fotomodel, care nu ezita sa-si foloseasca farmecele si trucurile feminine made only in Brazil pentru a seduce orice barbat ii atrage atentia. Dar in curind va implini treizeci de ani si, vorba mamei, nu poate sa amine alegerea la nesfirsit. Intr-o seara, Emmy si Adriana fac un pact: intr-un an de zile, fiecare isi va schimba radical stilul de viata. Leigh le priveste de pe margine, fara sa promita nimic, dar curind va descoperi ca si ea ar avea cite ceva de schimbat… Trei tinere extrem de diferite, trei povesti cu iubiri pierdute si lectii invatate. Vor gasi ele oare, la capatul acestor aventuri, inelul cu diamant pe care il viseaza?



   Următoarea carte am primit-o gratis, bine mama a comandat ceva de pe net și a primit o carte gratis. Evident că am confiscat-o și am așezat-o în biblioteca mea.

Descriere: Soţii Sam şi Remi Fargo, eroii din Aurul spartanilor, se întorc într-o nouă aventură palpitantă. În timp ce fac scufundări în Tanzania, Sam şi Remi Fargo descoperă un clopot aparţinând navei Shenandoah, de mult dispărută. Ei trebuie să găsească o modalitate de a-l recupera, fără să atragă atenția guvernului tanzanian, dar o forţă mult mai puternică este angajată în aceeaşi vânătoare de comori. Un partid politic mexican în plină ascensiune, ai cărui membri se mândresc cu faptul că provin direct din suveranii azteci, intenționează să găsească artefactul, deoarece conţine un secret care i-ar putea distruge. Prin Africa, Anglia, pădurile tropicale din Noua Guinee, insulele Kurile, pe coastele vulcanului Krakatoa şi în inima junglei mexicane, soții Fargo şi adversarii lor nemiloși își continuă goana, dar câştigători nu pot fi decât unii dintre ei. Iar pedeapsa pentru eşec este moartea.
Un nou thriller care te ține cu sufletul la gură, o nouă serie de aventuri de la maestrul suspansului, Clive Cussler! Romanele lui Cussler sunt publicate în peste 40 de limbi, în mai bine de o sută de țări ale lumii.


   Această carte a venit ca bonus la o comadă de pe elefant.ro. Nu, nu am comandat cărți ci alte produse, dar totuși Universul s-a decis să mă recompenseze cu o carte. 

Descriere: Prozatorul stie cum sa indulceasca ciocnirea permanenta intre istorie si traire. Prima ramane dura, a doua devine, cand si cand, tolerabila. Si asta in masura in care intervine mai de fiecare data genul de senzualitate, de palpit al simturilor in stare sa traga din cercul de foc al istoriei efemerul trairii, bucuria trecatoarelor clipe, inainte sa cunoasca mari, amarnice incercari.
Roman al neomeniei, disimularii, exasperarii, Princepele inchide in sine scrutarea unui tip al dezagregarii. Recomanda opera prozatorului superior, propune stralucit unul dintre punctele lui de reper.



   Cărțile astea două le-am primit azi și sunt primele cumpărate după mult timp. Îmi doream de mult să le iau căci am mai citit și alte romane ale acestei autoare și eram curioasă. În plus, e cu vrăjitoarea... need I say more?

Descriere: Timp de cinci secole, familia Mayfair a fost deţinătoarea unor puteri supranaturale care i-au adus o bogăţie uriaşă, dar şi nenorociri greu de imaginat. Rowan Mayfair, un strălucit neurochirurg din California, moşteneşte fără să ştie şi fără să vrea, odată cu averea familiei, şi atenţia nedorită a unei entităţi sinistre. Revenită la conacul strămoşesc din New Orleans, Rowan îl aduce înapoi din moarte pe Michael Curry, un bărbat înzestrat cu aceleaşi daruri extrasenzoriale şi care, asemenea lui Rowan şi a celor douăsprezece antecesoare ale sale, l-a zărit pe vampirul Lasher: diavol, seducător, spirit. Acum Lasher îşi doreşte cu ardoare să pătrundă pentru totdeauna în lumea muritorilor şi numai Rowan şi Michael îi pot deschide calea. Destinele lor se împletesc inexorabil şi amândoi pornesc o luptă acerbă pentru a înţelege şi distruge teribila forţă care deţine în puterea ei familia Mayfair



   Tot azi am primit și acest roman despre care mărturisesc că nu auzisem până să deschid coletul. A fost cadou din partea celor de la elefant, deci nu e problemă. O carte gratis e mereu bine venită.

Descriere: Caldă, amuzantă și iubitoare, Barbara a fost întotdeauna piatra de temelie a familiei sale, pe care cele patru fiice se puteau baza întotdeauna și în care aveau deplină încredere. Confruntată cu realitatea inevitabilă de a le părăsi înainte de vreme, Barbara le scrie un jurnal și scrisori despre lucrurile pe care ar dori ca ele să le știe, căci toate par a fi încă departe de maturitate. Lisa, trecută de treizeci de ani, este incapabilă să-și asume un angajament. Jennifer, prinsă în capcana unei căsnicii lipsite de pasiune, își ține atât de strâns în frâu personalitatea, încât riscă să explodeze în orice moment. Mai tânăra Amanda călătorește fără încetare, ținându-se mereu departe de restul familiei. Hannah, mezina, o adolescentă care-și caută drumul spre feminitate, percepe acut despărțirea de mama adorată. Scrisori pentru fiicele mele este o emoționantă poveste despre familii, prieteni și splendidele, nesfârșitele posibilități ale vieții.

Sunt curioasă de unde fac rost de timp să le citesc pe toate, căci timpul liber(foarte puțin în ultima vreme) îl aloc scrisului. 

2 comentarii:

  1. Citești și cărți roz? :). Îți trimit și eu una care ni/mi se potrivește: Sunt aiurită și se ia, Caprice Crane :)))). O vrei?

    RăspundețiȘtergere