luni, 12 octombrie 2015

The Coffee Book Tag

   Salut! Am dat astă seară de tag-ul acesta drăguț pe blogul Dreams Have Wings și am zis că ar fi distractiv să îl fac și eu. Adică mi-am denumit blogul Cărți și aromă de cafea și dacă despre cărți tot am vorbit, nu țin minte să fi zis ceva vreodată de cafea - știți voi lichidul magic fără de care aș fi devenit de mult un serial killer. Deci cred că se impune să răspund la întrebările astea. 



   1.Cafea neagră: O carte în care intri cu greu, dar care dispune de mulți fani.
Nu prea știu ce carte să aleg, dar cred că am să merg pe varianta Fluturi. Știu că are mulți fani, că e la modă, dar eu una nu m-am putut atașa de romanul acesta. Nu că am intrat greu, dar nu am intrat de loc. Nu am relaționat cu personajul principal, nu mi-a plăcut povestea, nu mi-a stârnit interesul așa că am abandonat-o după primele 30 de pagini. Sorry, not my thing!

   2.Peppermint mocha: Numește o carte/serie care devine mai populară pe durata verii sau în zile festive.
În general cărțile young-adult sunt mai ușor de citit vara, aici vorbesc din propria experiență. 

   3.Ciocolată caldă: Care e cartea preferată din copilărie?
Uff! Aici ar intra mai multe. În copilărie îmi plăceau foarte mult basmele, dar și cărțile scrise de Jules Verne, deci nu prea știu ce să aleg. O carte ce mi-a venit acum în minte e Heidi, fetița munților - Johanna Spyri. Țin minte ca asta e prima carte pe care am citit-o deși văzusem deja filmul și am rămas surprinsă  de faptul că existau diferențe. Probabil atunci am realizat că e mai mișto să citești prima dată cartea și apoi să vezi ecranizarea. În plus, mereu mi-am dorit să am o căsuță undeva în munți. 



  4. 2 shoturi de expresso. O carte care te-a ținut în priză de la început până la final
O carte ce m-a ținut cu sufletul la gură a fost Identități secrete - Seria Alina Marinescu. Mi-a plăcut mult și primul volum, dar parcă ăsta m-a ținut ca pe ace. Plănuiesc să citesc și volumul trei cât de curând, dar ceva îmi spune că toată seria e plină de acțiune și suspans. Monica Ramirez a creat o serie electrizantă, nu se pune problema. Nu ai timp să te plictisești.

   5. Starbucks: Numește o carte pe care o vezi pretutindeni
Grey, clar. Am citit seria 50 Shades, dar nu a fost ceva atât de grozav încât să reiau povestea din perspectiva altui personaj. E o serie ok, dar nimic deosebit. Am citit cărți de genul acesta mult mai bune.

 6.That hipster coffee shop: Oferă-i unui autor român recunoștință. Care este acesta?
Prima care mi-a venit în minte când am citit întrebarea a fost: Corina Ozon. Deci am să o aleg pe ea pentru că ne face zilele și nopțile mai incitante. Apropo, aștept cu nerăbdare volumul trei din seria cu amanți.



   7. Oops!Din greșeală am luat cafea decofeinizată: Numește o carte de la care așteptai mai mult.
Atractia (Crossfire, #1) - la cât de lăudată a fost seria asta ai fi zis că e cea mai tare carte ever. Am rămas cu un gust amar după primele 5 capitole și deși am strâns din dinți și am continuat lectura nu am putut să o înghit. Am abandonat cartea în final. Nimic nou, nimic incitant, nimic ce să-mi mențină interesul. Sorry!

   8. Amestecul perfect. Numește o carte care a a fost atât amară cât și dulce, ca într-un final să fie satisfăcătoare.
Nu prea știu ce să aleg aici, ar am să merg pe varianta John Saul - Clubul Manhattan. Țin minte că acum câțiva ani când am citit-o am avut momente când fie mă enerva fie era mișto de nu-mi venea să o las din mână. În final a fost puțin mai mult decât satisfăcătoare, aproape bună. 

   Toată discuția asta despre cafele mi-a făcut poftă să beau una, dar e zece noaptea și nu mă văd bine la noapte. Poate una fără cofeină. :) O seară frumoasă vă doresc.

2 comentarii:

  1. Buna :) !
    Ma bucur ca ai preluat leapsa si oh, chiar imi plac raspunsurile tale. Seria Alina Marinescu e si ea pe lista mea de asteptare si din cate pareri am citit, niciuna nu a fost negativa, asa ca abia astept sa incerc si eu scriitura autoarei :3
    xx

    RăspundețiȘtergere