marți, 26 mai 2015

Bookfest - New books #4

  Voi nu urâți faptul că atunci când aștepți ceva cu nerăbdare timpul trece atât de greu? Aștepți atât de mult un moment, numeri secundele, iar când în final vine, se duce atât de repede? Ei bine, eu da! Din aprilie de când știam că voi veni la Bookfest numai la târg mi-a stat gândul. Mi-am făcut planuri, m-am gândit cu ce o să mă îmbrac, ce să spun, pe unde să mă duc, ce cărți să-mi cumpăr când ajung... mai are rost să spun că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg?
   În primul rând nu am ajuns să-mi iau toate cărțile pe care mi le doream fiindcă nu prea mă încântau reducerile pe care le-am găsit la unele edituri. Știu că am văzut destule postări, pe Facebook sau pe diverse bloguri, în care mulți se plângeau de acest lucru. Chiar și așa tot mi-am golit buzunarele și am plecat acasă cu o geantă plină de cărți.
  M-am bucurat nespus că am reușit să mă întâlnesc cu atât de multă lume în așa puțin timp. De vineri după-masa am fost tot pe fugă dintr-o parte în alta a Bucureștiului. Noroc cu Alexandra Leafu care a făcut din nou pe ghidul cu mine că altfel cine știe cum mă descurcam. 

   Eram extrem de obosită de pe drum, dar mi-am zis că oboseala asta mai poate aștepta. Aș că am băut la cafea până nu am mai putut și am acceptat invitația Lorenei Lupu de-a o însoți la film. Mărturisesc că nu m-am dus pentru film ci pentru ea, căci îmi doream tare mult să ne vedem. Despre cartea ei, Dona Juana, am vorbit mai pe larg aici

   Mai târziu am fost împreună cu niște oameni minunați la Noaptea Culturală Rusească. Mi-aș fi dorit să particip la mai multe evenimente organizate acolo, dar m-am mulțumit cu o piesă de teatru, o adaptare după Salonul nr. 6 de Cehov. Nu am ajuns să dorm prea mult vineri noaptea, probabil și din vina emoțiilor. 

   Ziua de sâmbătă a reprezentat și momentul culminant al mini-excursiei mele la București: lansarea volumului 2 din Ultimul avanpost.  Da, a fost frumos și da, am avut emoții, noroc cu toate persoanele minunate din jurul meu care au mai atenuat din ele, altfel nici alea 2 cuvinte ce le-am zis la lansare nu ieșeau din gura mea. Ei, ce să faci, cu sentimentele și cuvintele mă descurc mai bine în scris. 

   Mi-a făcut plăcere să reîntâlnesc unele persoane ce le știam de la lansările trecute, dar și oameni noi care m-au citit și au avut o mulțime de întrebări despre personajele lor preferate. Am încercat să nu dau prea mult din casă, dar unii chiar m-au tras de limbă. Totuși cred că întrebarea care s-a repetat sâmbătă de cele mai multe ori a fost va exista și Ultimul avanpost 3? Evident răspunsul e da, dar va mai trece ceva timp. Până atunci sper ca Vânătoarea să fie pe placul vostru.
   
   Tot la Bookfest am avut ocazia de-a mă întâlni și cu alți autori. Pe unii îi mai văzusem și cu alte ocazii, pe alții atunci i-am văzut pentru prima dată. Poate că cel mai mediatizat eveniment de la târg a fost lansarea volumului Primul Pas al președintelui Klaus Iohannis. Am fost și eu la lansare și mă bucur că am ajuns să iau autograf, căci la Gaudeamus nu am putut merge în ziua când a fost prezent... and I also did this :) 


(în caz că nu se vede prea bine una din acele cărți e Ultimul avanpost)


   A fost o experiență minunată și sper să se repete cât mai curând. Evident că nu am plecat cu mâna goală de la Bookfest. Am venit acasă cu geantă plină, bine că nu mi-am luat prea multe haine la mine că trebuia să arunc din ele.... a, da... mi-am uitat bluza de trening la Alexandra acasă. Acesta e semn clar că trebuie să mă întorc cât de curând la București. La final vă prezint și cărțile pe care le-am achiziționat la târg.

Klaus Iohannis - Primul pas


Alexandru Voicescu - Malad

Ana Săndulescu - Anamneza


Andrei Zbîrnea - #kazim 


Iulia Modiga - Bagdad


Iulian Tănase - Teoria Tăcerii


Orson Scott Card - Din nou pe pământ

Max Brooks - Războiul Z


  Sincer, nu știu când o să ajung să le citesc. De Războiul Z m-am apucat pe tren, iar cea mai mare bucurie a mea a fost că nu seamănă mai de loc cu filmul(excepție fac zombalăii). Îmi plac filmele sau serialele cu zombie, singura mea nemulțumire e că acțiunea se petrece mereu în America... (stai! asta sună cunoscut?!?)



  Astea sunt cărțile nou sosite în biblioteca mea. Voi? Ați ajuns pe la Bookfest?

4 comentarii:

  1. Urasc ca nu sunt din Bucuresti... pierd toate chestiile faine. Felicitari pentru lansare si lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Și eu urăsc distanța mare dintre orașul meu și capitală, dar asta e. Dacă nu era și lansarea mea, probabil nu ajungeam nici eu la Bookfest.

      Ștergere
  2. Mă bucur că ai venit din nou în București, te mai așteptăm (așadar, ți-ai lăsat bluza intenționat, nu? lasă că eu tot o țin ostatică până revii).
    Este imposibil, ca cititor, să treci pe la un târg de carte și chiar dacă nu-s cine știe ce reduceri tot pleci cu niște cățri de acolo.
    Super achiziții! Să te bucuri de ele! Voiam să-mi iau și eu Anamneza, dar după am văzut că lansarea era duminică și nu aveam cum să ajung atunci, așa că am zis că o voi cumpăra cu altă ocazie (și-așa nu ajungeam să o citesc zilele astea).
    Oricum, te mai așteptăm pe aici și cu alte ocazii, mă ofer cu bucurie să fac pe ghidul :D
    Spor la citit și la scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Totuși ceva îmi zice că dacă te apuci de citit Ultimul avanpost 2, am să-mi primesc haina înapoi făcută franjuri :))

      Ștergere