marți, 24 februarie 2015

On my radar



Toată lumea are dreptul să viseze la ceva, iar eu, evident, visez la cărți. În luna februarie am luat o mică pauză de la citit pentru că am fost foarte ocupată(more news soon). Nici cărți noi nu am mai achiziționat căci nu am avut timp, dar am zis să-mi fac un mic wishlist cu titlurile cărților ce au intrat de câteva zile în vizorul meu.

Quasar - Ana Mănescu

„Universul a început cu un Bang și s-a terminat cu un sărut, ca toate marile iubiri”

„Ana Mănescu este o scriitoare tulburător de generoasă: ea nu împărtășește cu cititorii doar ceea ce este la suprafață, explicit, nedureros, blând; îi plac subteranele, ascunzișurile, visele uitate, amenințările mute, teama ființei de ea însăși, întunericul care are nevoie doar de o scânteie pentru a se preschimba în lumină orbitoare. Și ni le oferă pe toate, cu sinceritate și o delicatețe care nu se mai regăsește în nicio altă carte pe care ai putea-o citi vreodată. Quasarul poate construi o lume și o poate exploda într-o bătaie de aripi. Pentru că totul și nimicul înseamnă altceva numai după ce au fost atinse de iubire. Ana scrie despre acele clipe în care ești cel mai adevărat tu care a existat vreodată. Și ești cel mai mult tu când ești prins în iubire, ca într-o capcană de soare.” (Cristina Nemerovschi)

Am citit anul trecut Alter.ego, scris tot de Ana şi mi-a plăcut enorm de mult. M-a făcut să retrăiesc niște emoții mai vechi şi pe care aş reciti-o oricând când. Quasar mi-a stârnit curiozitatea de când am văzut coperta, iar dacă o recomandă Cristina trebuie să o citesc.


Cioburi de stele - Amie Kaufman, Meagan Spooner


Trei lumi. Trei poveşti de iubire. Un singur duşman.



Icarus e o uriaşă navă spaţială care călătoreşte prin hiperspaţiu cu viteză superluminică. Icarus explodează, iar Lilac LaRoux (fiica celui mai bogat om din univers) şi Tarver Merendsen (care, la doar 18 ani, este deja erou de război) sunt singurii supravieţuitori. O navetă de salvare îi duce pe o planetă pustie, unde găsesc o formă ciudată de viaţă ("fiinţele şoptitoare"), supusă unui experiment secret condamnabil, iniţiat de tatăl lui Lilac. Totul se schimbă după ce Lilac şi Tarver dezleagă misterul "fiinţelor şoptitoare" şi află că ar putea fi salvaţi. Dar nu vor mai fi niciodată aceiaşi tineri care au păşit cândva pe planeta pustie. 




Am tot auzit de cartea asta şi mulţi mi-au spus că e bună şi interesantă. Nu ştiu ce să zic. Descriera mă atrage, mai ales că e SF. Voi citi şi voi vedea.



Doctor Sleep - Stephen King

Stephen King se întoarce la universul pe care l-a creat și l-a explorat în Shining. Dan Torrance, angajat într-un azil de bătrâni, trebuie să salveze o fetiță din ghearele unei grupări de criminali cu puteri paranormale. Umează o luptă complicată între bine și rău, o poveste extraordinară, care va încânta miloanele de cititori ce s-au delectat cu Shining și-i va cuceri pe cei care pășesc acum în ținuturile lui Stephen King.









Octopussy - Cristina Boncea

Hyena, o adolescentă de aproape 14 ani, se întoarce acasă după o lungă perioadă de absență din mijlocul familiei. Este primită deopotrivă cu entuziasm și scepticism de către Becks, sora sa geamănă, care încearcă să reconecteze relația lor și să recupereze toți acei ani pierduți. Dar secretele mamei, ale tatălui vitreg și ale ambelor fete sunt amenințate să iasă la iveală odată cu sosirea straniului unchi din America.
Citind această carte, ești obligat să lași deoparte toate clișeele pe care le-ai auzit despre tinerii de azi. Sex, droguri, alcool, nopți în cluburi, haine de fițe? Pentru Becks si Hyena sunt doar punctul de pornire al propriilor reflecții și raportări față de viață – o foarte ciudată raportare, de altfel…
Un roman ca o călătorie fascinantă și amețitoare, cu umor sumbru și, în același timp, o atentă celebrare a individualității extreme.

Mărturisesc că de când am văzut pe site-ul editurii numele cărţii m-a atras, m-a făcut curioasă. Descrierea îmi spune că sigur îmi va plăcea, în plus am citit  un mic fragment din carte şi sunt nerăbdătoarea să o citesc toată.


3 comentarii:

  1. Nu ești singura care visează la cărți.
    Nu am atâția bani cate cărți visez :).
    Mă bucur doar că am cartea ta - Ultimul avanpost, cumpărată în variantă electronică și abia aștept să o citesc. Ceva îmi spune că îmi va plăcea și așa o voi cumpăra și în format fizic. Și sper să fie prima carte ta carte citită de mine, dar nu și ultima.

    Abia aștept și eu cartea Cristinei Boncea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să îţi placă.
      Eu încă mai sper să inventeze cineva un pom care să producă bani, să-mi pot lua toate cărțile pe care le vreau :)

      Ștergere
  2. Sunt sigură că o să-mi placă și vei vedea/citi și tu asta curând.
    Și eu vreau un astfel de pom. Și nu numai unul, ci mai mulți pomi :)

    RăspundețiȘtergere