luni, 1 decembrie 2014

Gaudeamus 2014

   Zilele trecute (pe 22 Noiembrie să fiu mai exactă) am avut ocazia să particip pentru prima dată la un târg de carte. Mărturisesc că îmi doream de ceva vreme să merg la unul. Tot vedeam poze pe diverse site-uri, bloguri sau știri la tv, totuși senzația de a fi acolo nu se compară cu nimic altceva.
   Aveam eu ceva emoții pe tren înainte de a ajunge la București, de griji să nu mai vorbim(că o să întârzie trenul, că nu o să găsesc locația, că o să mă împiedic pe acolo și o să le dărâm tot standul celor de la Herg Benet, diverse). Toate astea s-au evaporat când m-am trezit înconjurată de oameni minunați, plini de energie, care probabil mi-au transmis și mie din optimismul lor.     În cele câteva ore petrecute la Gaudeamus am ajuns să cunosc multe persoane pe care le știam doar de pe facebook și care s-au dovedit a fi la fel de dinamice și prietenoase și în viața reală. Am făcut cunoștință cu Simona Stoica (autoarea seriei Rephelimii) care, după cum mi-a promis în discuțiile noastre pe net, m-a întâmpinat cu un energizant (mersi Simona, chiar aveam nevoie!!!). 

   Theo Anghel i-a întâmpinat pe toți prezenți la lansarea romanului ei (Am murit, din fericire: Întoarcerea) cu ciocolată, deși la cât de dulce era ea puteai să dai în diabet doar privind-o. Evident am pus mâna pe cărțile celor două și chiar am să revin cu o părere sinceră după ce le citesc. Mi-a părut rău că nu am ajuns să schimb mai mult de două vorbe cu cele două, dar a fost nebunie în jur.Am cunoscut-o și pe Corina Ozon, o persoană carismatică și o scriitoare excepțională (unde mai pui că e bănățeancă de-a mea!). Nu am putut pleca fără cartea ei Zilele amanților, pe care am reușit să o citesc seara la hotel și a doua zi pe tren. E o carte plină de umor ce o recomand tuturor căci e un must read al sezonului.

  Hoinăreala aiurea prin târg m-a făcut să pierd lansarea Păpușilor, noua carte a Cristinei Nemerovschi, dar am reușit să mă întorc la timp pentru a cumpăra cartea și a fura un autograf. Pe asta o recomand chiar înainte de a o citi. Am avut experiențe plăcute cu cărțile Cristinei în trecut, deci nu îmi fac griji. Sigur e excelentă! 

  Oboseala și-a spus cuvântul... Bine și prostia, căci am ales să merg în niște tocuri cretine la un târg de carte(never gona make that mistake ever again). Am rezistat totuși până a apărut Lorena Lupu, căci nu vroiam să plec de acolo fără a face cunoștință cu ea. La urma urmei, aproape în fiecare dimineață îmi beau cafeaua citindu-i blogul și râzând de una singură în bucătărie. Am pus mâna evident și pe Dona Juana (cartea Lorenei, sunt pe la jumătatea cărții și îmi place nespus).
   
   Lansarea Corbilor a decurs normal, având în vedere problemele de sunet și doamna nebună care a venit la stand să protesteze. Da, am avut parte și de așa ceva. O tanti care a venit să le spună tuturor că vor ajunge în iad dacă cumpără cărți de la Herg Benet. S-a luat de coperta cărții mele că are ochii negri, apoi a văzut cartea lui Radu Găvan(Exorcizat) și s-a reprofilat. Dacă pe tanti aia a supărat-o așa tare titlul am adăugat și eu cartea pe lista de to-read.


  În final totul a decurs bine, poate chiar mai bine decât mă așteptam, iar pentru asta trebuie să le mulțumesc celor de la Herg Benet, Alexandrei și Dianei (căci au făcut pe ghidul turistic cu mine și m-au dus să văd Mockingjay-Part1), dar și celorlați ce mi-au fost alături.
   Vă mulțumesc tuturor!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu