miercuri, 12 august 2015

Let There Be Rock #GugulanRock

     Gugulanul... ar putea fii descris pe scurt ca fiind un om din zona de munte, un iubitor de frumos, în ciuda naturii aspre. Gugulanii, neam de oameni muncitori și făloși, se trag de la muntele sacru al lui Zamolxe, Vârful Gugu. Wiki ne spune că îndeletnicirile de bază ale gugulanilor sunt creșterea animalelor și pomicultura. Și totuși, gugulanii au lăsat deoparte weekend-ul acesta carul cu mere și au pus mâna pe chitară. Au cântat de-au răsunat toți munții și au petrecut timp de trei zile și trei nopți mai ceva ca-n basmele de odinioară. Și cum veselia trebuia să poarte un nume, i s-a spus Gugulan Rock.

    Eu am răspuns prezent doar la 2 din 3 seri, dar pot spune că festivalul s-a bucurat de un real succes în rândul celor care iubesc această muzică. Sigur organizatorii se pot lăuda cu cifre sau mai știu eu ce, dar cred că succesul nu se numără doar în bani ci mai degrabă în zâmbetele celor care au luat parte la el.

 Recunosc că nu am fost un participant prea activ, am preferat să stau mai pe margine și să observ lumea din jurul meu. Am văzut oameni ce au venit pentru a-și asculta formațiile preferate, sau pentru a descoperi altele noi. Am întâlnit persoane ce au relegat prietenii în timpul festivalului și am văzut prietenii noi cum se nasc. Au fost oameni ce au venit de la sute de kilometrii distanță pentru acest festival. Unii fuseseră și cu un an în urmă, alții erau aici pentru prima dată și totuși peisajul excepțional de pe platoul Cepelca nu înceta să-i impresioneze.

    E drept că, deși sunt de aici din zonă, nu am văzut niciodată latura asta a orașul meu. Imaginea splendidă a Caransebeșului, munții verzi în spate, muzica bună din fundal și berea rece au fost elementele care au garantat succesul unui festival rock ce promite multe. Sigur, ca la orice fest, au mai existat și mici probleme: s-a decalat programul, s-a mai schimbat ordinea trupelor, a existat un moment în care berea a dat sold-out (gugulanii sunt și mai amatori de alcool, ce să faci). Și totuși când formațiile au început să intre pe scenă problemele au fost ignorate, iar lumea s-a simțit bine. 

   Un lucru ce m-a surprins, și sincer nu mă așteptam, a fost sonorizarea. Pentru un fest micuț nu mă așteptam ca totul să se audă atât de bine. Am avut parte și de doi prezentatori mai mult decât simpatici, Leo și Cosmin, care ar putea oricând să le dea clasă papițoilor ce apar pe la TV. Cei prezenți au avut parte și de câteva concursuri ce au pus la încercare forța fizică, puterea de concentrare, abilitățile de coordonare și logica participa ...glumesc! A fost un concurs de băut bere :)) 

  Frumoase au fost și momentele de jonglerii cu focul, oferite de Pyraessence Fireshow. Ce mai când au început copiii ăia să se joace cu focul, seara a devenit brusc incendiară. Se știe că metalul și focul crează lucruri spectaculoase împreună, deci vă imaginați ce a ieșit.
   
   De line-up nici nu mai vorbesc, a fost de nota zece. Nu mă apuc să fac critică muzicală, că nu e domeniul meu. Poate dacă recitau un text pe scenă, atunci. Mi-a plăcut muzica și sper să mai am ocazia să revăd unele din aceste formații, dar mai cu seamă îmi doresc să vină August 2016 mai repede și să aducă cu el o nouă ediție Gugulan Rock!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu