sâmbătă, 27 septembrie 2014

5 Cărți ce mi-au făcut vara mai frumoasă

 Vara a trecut, dar în urma ei a lăsat amintiri frumoase și povești ce nu vor fi uitate prea curând. Am citit multe cărți în această perioadă, iar pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat ce am citit, sau ce cărți mi-au plăcut, am decis să vă prezint cinci dintre ele. Ordinea e aleatorie, dar vă asigur că fiecare merită atenția voastră.Amintirea Pământului – Orson Scott Card
Primul volum din seria Întoarcerea acasă, un SF foarte, foarte bun ce m-a surprins într-un mod plăcut. Felul în care e construită civilizația pe planeta Harmony de la obiceiuri, la religie, la modul cum își întemeiază familiile m-a fascinat. Mi-am luat deja volumele 2 și 3 din serie și ceva îmi spune că o să ajungă să fie una din preferatele mele.

Suflet pierdut – Silviu Urdea
Dacă vreți să citiți cartea asta vă recomand să vă anulați toate planurile în ziua respectivă. Vă garantez că o să vă țină în suspans și nu o să mai vreți să faceți nimic altceva decât să stați și să citiți în continuare. Am trecut prin atâtea stări citind cartea asta că nu mi-ar ajunge toată ziua să stau și să le descriu.

Spulberă-mă – Tahereh Mafi
Toată lumea mi-a recomandat cartea asta, de fapt întreaga serie. La sfârșitul verii am reușit să o citesc și rău îmi pare că nu am făcut-o mai devreme. Mi-a plăcut mult povestea, de personaje să nu mai vorbim. Pe Warner l-am adorat, deși e personaj negativ. E puternic, îngâmfat, bogat, calculat, maniac, nebun, vrea să controleze tot... îmi aduce aminte de cineva...dar nu sunt sigură de cine :) Sunt curioasă cum va fi restul seriei.

  Carrie – Stephen King
Cu riscul că-mi iau niște șuturi de la unele persoane, trebuie să menționez că e prima cartea a lui King pe care o citesc. Da, am să remediez situația. Vara asta am citit 2 cărți de la acest autor (Carrie și Misery). Amândouă au fost geniale, dar am ales-o pe fata cu puteri telechinetice ce-i omoară pe toți în defavoarea autorului torturat de o fană maniacă.

Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes
Evident că în acest top nu putea să lipsească o carte scrisă de Cristina Nemerovschi. Și ce carte! Am râs cu lacrimi, nu glumesc. Nu țin minte ca o carte să mă fi amuzat în așa manieră până acum. Cineva (pe un blog) îl asemăna pe Anghelescu cu Mr. Bean și cred că are mare dreptate. Un big like din partea mea pentru cartea asta.

 Au mai fost câteva ce mi-au plăcut. Totuși acestea cinci sunt preferatele mele. Alte cărți ce m-au încântat vara aceasta ar mai fi: Seria Cercul Secret – L.J. Smith, Sub aceeași stea - John Green, Alegerea – Kiera Cass, Monster – Francette Phal.


3 comentarii:

 1. Sa stii ca nici eu n-am citit nicio carte de Stephen King inca. :))) Macar, tu ai citit deja doua. "Sub aceeasi stea" am citit-o si eu. Sper sa ma apuc si de "Spulbera-ma", care a inceput sa ma cam bantuie de cate ori citesc o recenzie de-a ei sau mi se recomanda cartea. :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-a plăcut mult Spulberă-mă, deși nu mă așteptam :)

   Ștergere
  2. Ai un tag de la mine: http://shattering-words.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school.html

   Ștergere